Over Ons

Theatergroep Nochem & Van Luyn wordt in 1999 opgericht door Yvette van Luyn en Marc Nochem, maar bestaat inmiddels uit Marc Nochem en Bram van Oers en heet dan ook Nochem & Van Oers.

Sinds de oprichting maken wij vrolijke voorstellingen over serieuze onderwerpen.
Bram en Marc zijn beiden werkzaam als acteur en schrijver van de voorstellingen.  Marc houdt zich daarnaast nog bezig met componeren, regisseren en de zakelijke leiding.

Vanaf het begin is er samengewerkt met telkens wisselende acteurs en regisseurs.

HET THEATER VAN NOCHEM & VAN OERS

In de overtuiging van Nochem & Van Oers moet publiek serieus genomen worden, welke leeftijd dan ook. Er bestaat niet zoiets als een goede jeugdvoorstelling. Wel een goede voorstelling. En goede voorstellingen zijn voor elke bezoeker interessant. Ongeacht de leeftijd.

Makersgroep

Nochem & Van Oers is een makersgroep. Een groep waar spelers ook meedenken over script, de componist met vormideeën mag komen en de vormgever weer met spelideeën kan komen.
In de komende jaren wil Nochem & Van Oers met steeds meer acteurs, regisseurs en makers gaan samenwerken om met zoveel mogelijk invloeden onze eigen herkenbare stijl verder uit te werken.

Inhoud

Nochem & Van Oers wil voorstellingen maken die inhoud hebben, geestig zijn en uitnodigen tot een goed gesprek.
Zware onderwerpen worden lichtvoetig gebracht, waardoor je in je lach beseft te lachen om iets dat om te huilen is.

Komedie

De komedie is een vorm waarin alle aspecten van het theater dat wij willen maken samenkomen. Ons theater bestaat bij de gratie van contrasten. Ontroering bestaat bij gratie van humor en andersom. Naast elkaar geplaatst versterken zij elkaar door hun onderlinge verschil te benadrukken. Het publiek ziet een voorstelling die door de humor niet als zwaar wordt ervaren, terwijl de diepere laag en emoties ook worden gevoeld.

ACTEURS DIE BIJ NOCHEM & VAN LUYN WERKEN / HEBBEN GEWERKT:
Yvette van Luyn, Marc Nochem, Martijn van de Kamer, Eugenie Schellen, Vincent Wijlhuizen, Colette Notenboom, Robin van der Velden, Joost Claes, Barry Emond, Bram van Oers, Nartan Meerlo, Vimala Nijenhuis, Anke Kuypers.

REGISSEURS DIE BIJ NOCHEM & VAN LUYN WERKEN / HEBBEN GEWERKT:
Pieter Tiddens, Maarten Wansink, Wannie de Wijn, Marc Nochem, Anne Cavadino, Saskia Mees.

De rechtspersoon van Nochem & Van Luyn is Stichting Tarakk.
Het bestuur van Stichting Tarakk bestaat uit Maarten Wansink (voorzitter),
Frank Härte (penningmeester) en Adriënne Vrisekoop (secretaris).

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube